Home
| Accentmuur Regels

Accentmuur Regels

wat u wel en niet moet doen en ons proces in vier stappen.

Als het gaat om het schilderen van een accentmuur, komt er veel kijken. Van het uitkiezen van de beste kleur tot de beste muur om te schilderen, het kan erg stressvol worden.

We gaan door de do’s en don’ts, evenals een stapsgewijs proces om de perfecte accentmuur te schilderen.

Accentmuren zijn extreem trendy en zien er vrijwel overal geweldig uit. Allereerst laten ze een kamer meteen knallen en laten ze zien hoe je je voelt. Ze zijn ook buitengewoon gemakkelijk te doen, dus er is niet veel geld voor nodig om een ​​bedrijf in te huren.

Als je erover nadenkt om een ​​accentmuur te schilderen, maar niet weet hoe of wat je moet doen, kun je als volgt stap voor stap een accentmuur schilderen!

Do’s

Denk buiten de box

Het is belangrijk om creatief te zijn en jezelf echt uit te drukken. Accentmuren zijn bedoeld om verbluffend te zijn en misschien een beetje naar je uit te springen.

Kies de juiste muur: met de juiste muur gaan maakt het verschil. De waarheid is dat niet elke muur bedoeld is als accentmuur. Er zijn enkele belangrijke dingen die de look kunnen verpesten, duik daar dieper op in het stapsgewijze proces.

Dont’s

Vergeet de achtergrond:

Behang is niet meer wat het was. Tegenwoordig zijn er een aantal fantastische ontwerpen en opties die perfect zouden zijn voor een accentmuur.

Maak ze compleet:

Accentmuren zijn bedoeld om een ​​hele kamer te accentueren en niet te vullen. Het is het beste om de accentmuur zijn eigen schoonheid te laten zien dan te veel van één kleur te laten zien.

Wees niet bang voor kleur:

Kleuren maken accentmuren zo spectaculair. Dit is de beste tijd om gewaagd te gaan met een felrood of diep grijs.

Stap 1: Vind de beste muur

De beste muur krijgen is van vitaal belang om de accentmuur te laten gedijen. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat u meerdere kamers met accentmuren heeft, want dat kan een beetje overweldigend worden.

Dus waar is de beste plek?

De eerste vraag is welke kamer er het meest gebruik van kan maken. Misschien een kamer die een ondertoon heeft en wat opgefleurd moet worden, of een kamer die er saai uitziet.

Zodra je de kamer hebt uitgezocht, is de volgende stap om te beslissen welke muur het accent zal worden. De beste manier om dit te kiezen, is de muur die als eerste uw aandacht trekt wanneer u binnenkomt. Een andere factor om in gedachten te houden is of deze wordt geblokkeerd door een tv, dressoir, enz.

Stap 2: Zoek het ontwerp uit

Het is belangrijk om de muur met een vergelijkbaar ontwerp af te stemmen op de kamer. Dus als je van plan bent een hele make-over te maken, moet je wat meer nadenken, want je wilt dat de meubels opgaan in de accentmuur.

Maar als u de muur afstemt op het huidige meubilair, wordt het een stuk eenvoudiger omdat u gewoon kiest wat u er het beste uitziet.

Voor wat inspiratie kan het een goed idee zijn om accentmuren op Pinterest of Google te bekijken.

Stap 3: Kies een kleur

Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welke kleur je kiest, maar soms kunnen een paar stappen helpen om de perfecte kleur te vinden.

Meestal is het het beste om de 60-30-10-regel te volgen die stelt dat 60% van de kamer de dominante kleur moet zijn, 30% de secundaire kleur en 10% een accentkleur.

Dus als u een kleur kiest, wilt u iets dat verschilt van de 60% en 30% kleuren om het te laten opvallen.

Voordat je gaat kleuren, is het het beste om een ​​paar voorbeelden te pakken om te zien hoe het eruit zal zien. Dit voorkomt verspilling van tijd en geld.

Stap 4: Verf

De laatste stap is om alles tot leven te brengen. Voordat u de verf daadwerkelijk aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat alles veilig is voor morsen. Het is ook belangrijk om alle randen af ​​te plakken die zouden moeten worden geverfd.

De beste techniek die u kunt gebruiken, is vanaf de bovenkant beginnen en in lange, gelijkmatige bewegingen naar beneden werken.

Houd er altijd rekening mee dat de verf er na het drogen een beetje anders uit zal zien. Beoordeel de kleur dus niet te vroeg.

Zodra de eerste laag is aangebracht, bepaalt u wat u hierna wilt doen.

Is het te licht?

Te donker?

Op basis van je gedachten kun je het laten waar het is of een andere laag toevoegen om het donkerder te maken.

Laatste gedachten

Het schilderen van een accentmuur kan een beetje stressvol zijn, maar uiteindelijk zal het je huis echt transformeren.

Accentmuren zijn bedoeld om jezelf uit te drukken en een beetje op te vallen, dus wees niet verlegen als het gaat om het kiezen van een “gekke” kleur.

Het is ook belangrijk om de kleur niet te laat te krijgen door deze overal in huis te schilderen.

Nu de stappen zijn uitgewerkt, is het tijd om uw DIY aan de slag te gaan en het proces te starten. Het kan soms een beetje stressvol worden, maar onthoud hoe geweldig het eruit zal zien als het is voltooid!

Wij zien uw vrijblijvende offerte informatie aanvraag graag tegemoet.

Schilders offerte aanvragen

Andere artikelen in ons schilders blog

Ook interessant on te lezen

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.