Buitenschilderwerk
Onze diensten

Buitenschilderwerk

De buitenkant van je huis, is het buiten schilderwerk van uw woning beschermt tegen allerlei weersomstandigheden in ons koude kikkerlandje of is het buitenschilderwerk toe aan vernieuwing?

Dan gaat u natuurlijk voor de beste kwaliteit, hiermee houd u ook de kosten, prijs relatief laag voor het buitenschilderwerk!

Zo kunt u rekenen op een langdurig mooi resultaat door onze buitenschilder en dat u niet over een jaar weer terug bij af bent.

Waarom is buitenschilderwerk belangrijk?

Denkt u dat een simpele laag verf niet zo’n groot effect heeft? Dan heeft u het mis.

Goed buitenschilderwerk is onmisbaar voor iedere woning.

Waar zorgt goed onderhouden buitenschilderwerk nu echt voor?:

 • Goede bescherming

 • Mooie afwerking

Goede bescherming aan de buitenkant van het huis

 • Ons Nederlandse klimaat kent een grote diversiteit aan weersomstandigheden.

 • Van een tropische, zonnige zomerdag met 32 graden gaan we binnen een mum van tijd over op een onweersbui met harde windstoten, regen of zelfs hagel.

 • De buitenkant van uw woning krijgt dus veel te verduren.

 • Help uw woning een handje en zorg op tijd voor nieuw buitenschilderwerk.

 • Goed buiten schilderwerk beschermt de onderdelen van uw woning.

 • Zo zullen uw houten kozijnen met goed schilderwerk minder snel houtrot vertonen en een stuk langer meegaan.

 • Maar ook vocht dringt een stuk minder snel uw woning binnen wanneer u uw buitenschilderwerk goed onderhoudt

Mooie afwerking

Goede bescherming is een prominente functie van buiten schilderwerk, maar het oog wil natuurlijk ook wat. De buitenkant van uw woning is het eerste wat mensen van uw huis zien en is hiermee cruciaal voor een goede eerste indruk. Wilt u een positieve indruk achterlaten op uw visite, buren en voorbijgangers? Dan zijn afbladderende verf, scheuren in uw schilderwerk of verkleurde onderdelen uit den boze. Wij voorzien uw woning weer van een perfecte verflaag waardoor uw huis een ware transformatie ondergaat. Laat uw buitenschilderwerk daarom op tijd onder handen nemen en laat uw huis weer stralen.

Onderdelen buitenschilderwerk:

Wilt u weten welke klussen u kunt uitbesteden? Werkelijk ieder onderdeel dat zich aan de buitenkant van uw woning bevindt en geschilderd moet worden kunt u aan ons overlaten. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de:

Gevel
Deuren & Kozijnen
Dakkapel
Schutting, tuinhuisje of schuur

Wij pakken al deze taken graag voor u op, en wij zorgen ervoor dat de klus van a tot z wordt uitgevoerd. Van het geven van professioneel advies en het voorbereiden van het buiten schilderwerk tot de daadwerkelijke schilders klus en de nazorg. Wij nemen u alle zorgen uit handen dit zijn wij als kwaliteit schilder verplicht aan de klant.

Buiten schilderen en de kosten voor buitenschilderwerk

Is het alweer een paar jaar geleden dat u uw buitenschilderwerk onder handen heeft genomen? Dan is het opletten geblazen. Buitenschilderwerk is namelijk eens in de 5 jaar toe aan vernieuwing. De exacte levensduur van buitenschilderwerk verschilt per woning, houd daarom zelf een oogje in het zeil.Door regelmatig het buitenschilderderk te laten vernieuwen houd u de buitenschilderwerk kosten beperkt. Het buitenschilderwerk is toe aan vernieuwing wanneer:

 • het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont

 • de verf poedert of loslaat

 • u andere beschadigingen ziet, zoals houtrot

 • uw buitenschilderwerk is verkleurd

Is uw buitenschilderwerk beschadigd, wacht dan niet te lang met ons inschakelen. De onderdelen van uw woning zijn nu niet alleen extra kwetsbaar, maar er bestaat ook een goede kans dat de beschadigingen groter worden en dan bent u verder van huis.

Per uur of per M 2, kosten per M2

Bij BS Schilderwerken doen wij niet aan het per uur tarief maar aan het per m 2 tarief, de gemiddelde kosten van het buitenschilderwerk vallen dan ook altijd voor de klant lager uit.

Het type woning waar wij schilderwerk buiten aan uitvoeren zijn heel divers zo hebben wij klanten die het laten schilderen van een vrijstaand huis door ons als professionele schilder hebben laten uitvoeren, maar ook bedrijfspanden waar wij de gehele gevel van een nieuwe laag verf voorzien.

De Beste temperatuur voor schilderen buiten

Om te beginnen is de buitentemperatuur een belangrijke factor om in de gaten te houden denk hierbij aan de droog tijden van het schilderwerk.

De beste temperatuur waarbij de verf goed droogt is 20 graden, maar je kunt ook nog goed schilderen wanneer het buiten tussen de 10°C en 25°C is.

Bij temperaturen boven de 25°C droogt de verf juist te snel en is de kans op scheuren en blaasjes een stuk groter maar onze professionele buiten schilder weet hier wel raad mee.

Bij een te koude temperatuur droogt de verf niet snel genoeg en bestaat er een kans dat de lak slecht hecht.

Vaak word er gebruik gemaakt van een combinatie in kleuren zowel donkere kleuren als lichte kleuren voor het schilderen van bijvoorbeeld kozijnen, onze schilders kunnen u hier een kleuradvies over geven, indien een kleur advies gewenst is dient u contact op te nemen met onze schilder voor een kleuranalyse en dit is geheel gratis wij willen namelijk de beste kwaliteit bieden aan de klanten en hun project.

Meer info?

U bent bij ons welkom met al uw vragen!

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.