Houtrot reparatie
Onze diensten

Houtrot reparatie

Wanneer tijdens de schilder werkzaamheden zwakke plekken aan het licht komen voor dat wij gaan schilderen, worden deze door BS Schilderwerken direct op vakkundige wijze gerepareerd de kosten en of prijzen worden uiteraard van te voren besproken.

Ons bedrijf komt uit landgraaf en is zowel bekend met alle diverse soorten schilderwerken zoals het veel voorkomende houtrot.

Houtrot repareren

Voordat we uitleggen hoe je houtrot repareert, is het eerst nodig om uit te leggen wat houtrot precies is en hoe het wordt veroorzaakt houtrot is erg vervelend hieronder laten wij een stappenplan zien die wij uitvoeren als wij een houtrot klus krijgen.

Wat is houtrot / rotte hout?

Houtrot is een aanval op hout, houtrot word veroorzaakt door schimmelsporen. Houtrot komt meestal voor bij houten kozijnen of ander gevel timmerwerk dat wordt blootgesteld aan verschillende externe invloeden.

Wat zijn de oorzaken van houtrot? Hout heeft veel verschillende invloeden. Er zijn weersinvloeden zoals temperatuurverschillen, regen en wind, maar ook mechanische schade (schade die je zelf aan het hout toebrengt) en vervuiling en natuurlijk vocht. Dit alles veroorzaakt schade aan het hout en verfsysteem, waardoor schimmelsporen sneller worden geactiveerd op en in het hout. Uiteindelijk zijn het deze schimmelsporen die het hout aantasten en daardoor hout rot veroorzaken. De schimmelsporen worden actief door de volgende drie factoren:

  • Temperatuur tussen 5 en 40ºC

  • Zuurstof

  • Vochtgehalte van het hout hoger dan 21%.

De voordelen van houtrot repareren

U dient eerst met ons schildersbedrijf contact op te nemen om na te gaan of het raam kozijn of om welk hout gedeelte het gaat aan vervanging toe is, of dat een hout reparatie of gedeeltelijke hout vervanging mogelijk is. 95% van de tijd is hout reparatie mogelijk. Met de juiste hout producten en de juiste toepassing ervan gaan we de houtrot reparatie uitvoeren dit zorg ervoor dat de hele levensduur van de ondergrond goed blijft. Hieronder lees je hoe wij houtrot op de juiste manier repareren.

Niet alleen is hout repareren veel goedkoper dan hout vervangen, de levensduur van uw raam, kozijnen zal ook aanzienlijk toenemen. De kostenbesparingen zijn dus niet alleen op het punt van toepassing. Dankzij de twee componenten hars kunnen onderhoudscycli worden verlengd, waardoor de kosten voor de hele levensduur worden verlaagd. Er zijn ook de duurzaamheidsvoordelen van het verwijderen van houtrot en het repareren van het huidige frame in plaats van het vervangen van volledige raamkozijnen, vaak worden alle raamkozijnen vervangen om de continuïteit van eigendommen te garanderen.

Hoe repareer je houtrot?

De beste resultaten behalen wij door gebruik te maken van een twee componenten hars, hier onder laten wij ons 7 stappenplan zien hoe wij een duurzame reparatie uitvoeren. We behandelen dan alle het houtrot en we zorgen voor een degelijke reparatie van bijvoorbeeld het kozijn.

Stappenplan Houtrot herstellen

  • Stap 1: Bs Schilderwerken verwijdert minimaal 10 millimeter verf rondom het beschadigde gebied/hout.

  • Stap 2: Verwijder al het vergane, beschadigde hout met een hogesnelheidsfrees met een ronde frees, hierbij halen wij het rotte hout weg daardoor blijft er een rechte schouder over met een minimale diepte van 5 millimeter. U moet ervoor zorgen dat al het houtrot wordt verwijderd.

  • Stap 3: Controleer het vochtgehalte, dit moet 18% of minder zijn, breng vervolgens 2 componenten aan door rijkelijk op het kale hout te borstelen en laat dit minimaal 20 minuten in het hout doordringen en drogen.

  • Stap 4: Bs Schilderwerken gebruikt een dubbel componentenpistool, we breng de 2 componenten aan op een kunststof mengplaat, mengen de hars goed tot een homogene kleur is bereikt. Breng een dunne laag aan op het met primer behandelde hout.

  • Stap 5: Voltooi de reparatie door meer delen van het kozijn te behandelen met de hars, we maken ook gebruik van een plamuurmes voor een gladde afwerking op bijvoorbeeld het kozijn.

  • Stap 6: Wanneer de 2 componenten hars volledig is uitgehard na een paar uur, kunnen we het licht gaan schuren, waardoor een gladde afwerking ontstaat en een sleutel voor de decoratieve coating. Eventuele kleine defecten kun je verhelpen met snel houtrotvuller.

  • Stap 7: Afwerken in overeenstemming met de goedgekeurde verfspecificatie, dit betekend dat het houtwerk klaar is om te schilderen.

Na het schilderen zult u zien dat het houtwerk er weer als nieuw uit ziet.

Benieuwd wat Bs Schilderwerken voor uw houtrot kunt betekenen? Neem dan direct contact met ons op want wij uw hout niet weg rotte maar herstellen graag het rotte hout.

Per uur of per M 2, kosten per M2

Bij BS Schilderwerken doen wij niet aan het per uur tarief maar aan het per m 2 tarief, de gemiddelde kosten van het buitenschilderwerk vallen dan ook altijd voor de klant lager uit.

Het type woning waar wij schilderwerk buiten aan uitvoeren zijn heel divers zo hebben wij klanten die het laten schilderen van een vrijstaand huis door ons als professionele schilder hebben laten uitvoeren, maar ook bedrijfspanden waar wij de gehele gevel van een nieuwe laag verf voorzien.

De Beste temperatuur voor schilderen buiten

Om te beginnen is de buitentemperatuur een belangrijke factor om in de gaten te houden denk hierbij aan de droog tijden van het schilderwerk.

De beste temperatuur waarbij de verf goed droogt is 20 graden, maar je kunt ook nog goed schilderen wanneer het buiten tussen de 10°C en 25°C is.

Bij temperaturen boven de 25°C droogt de verf juist te snel en is de kans op scheuren en blaasjes een stuk groter maar onze professionele buiten schilder weet hier wel raad mee.

Bij een te koude temperatuur droogt de verf niet snel genoeg en bestaat er een kans dat de lak slecht hecht.

Vaak word er gebruik gemaakt van een combinatie in kleuren zowel donkere kleuren als lichte kleuren voor het schilderen van bijvoorbeeld kozijnen, onze schilders kunnen u hier een kleuradvies over geven, indien een kleur advies gewenst is dient u contact op te nemen met onze schilder voor een kleuranalyse en dit is geheel gratis wij willen namelijk de beste kwaliteit bieden aan de klanten en hun project.

Meer info?

U bent bij ons welkom met al uw vragen!

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.