Structuurverf
Onze diensten

Structuurverf

Structuurverf is een sierpleister wat voor binnen en buiten gebruikt kan worden het wordt gebruikt voor het aanbrengen van structuur op een muur en of plafond hiermee kun je kleine oneffenheden verbergen, om zo een speciaal effect te creëren in structuurverf word gebruik gemaakt van korrels.

Wat is structuurverf?

Structuurverf is een latexverf waar zandkorrels aan de verf is toegevoegd, ook kunt u kiezen voor verschillende soorten structuurverf denk daarbij aan structuurverf grof of structuurverf fijn.

Structuurverf is vaak te koop in emmers van 2,5 liter van diverse merken in de bouwmarkt, deze structuurverf kun je desgewenst ook op kleur laten brengen, je kunt structuurverf het beste gebruiken voor het plafond of de muren zorg er alleen wel voor dat je 1 structuurverf gebruikt ipv diverse soorten structuur.

De meest gebruikte kleur structuurverf is wit er moet altijd gezorgd worden dat de ondergrond goed behandeld is anders valt jouw structuurverf er namelijk snel vanaf

Voor een super mooi eind resultaat met jou structuurverf kun je het beste gebruik maken van een roller, een blokkwast om bijvoorbeeld het plafond te voorzien van structuur / schilderen is minder geschikt. wij gebruiken daarom altijd een roller die geschikt is voor structuurverf, hierin heb je ook weer verschillende soorten voor grove of fijne structuur

Als je het wilt kunnen we de structuur verf met een halve cirkelbeweging aanbrengen dit zorg voor een nog iets apartere structuur op de muren.

Wij kunnen structuurverf zowel binnen als buiten het huis voor je aanbrengen.

Voordelen van structuurverf

  • Structuurverf is een goede keuze wanneer je opzoek bent naar iets anders.

  • Het zorgt namelijk voor een verrassend effect op de muren.

  • Het kan oneffenheden of lelijke plekken op de ondergrond van een muur goed bedekken en het wordt relatief snel en gemakkelijk aangebracht.

  • Daarnaast kun je structuurverf in alle gewenste kleuren laten mengen en zijn de meeste soorten watervast.

  • Daardoor verwijder je vlekken op de muur gemakkelijk met wat water en een sponsje.

Nadelen van structuurverf

Toch brengt structuurverf ook enkele nadelen met zich mee.

Het is daarom verstandig om goed te overwegen welke soort wandafwerking jou uiteindelijk het meest aanspreekt.

  • Structuurverf kost namelijk veel tijd om te verwijderen, wanneer je daarna een keer besluit de muur te behangen.

  • De verf moet dan eerst verwijderd worden.

  • Daarnaast vergroot structuurverf je muuroppervlakte, waardoor je bij een volgende keer verven meer verf nodig hebt.

  • Door de zandkorrels kan een muur met structuurverf scherper zijn.

  • Heb je jonge kinderen, dan kunnen vooral zij gemakkelijk schaafwondjes oplopen door zo’n muur.

Structuurverf kopen

structuurverf grof structuurverf fijn 2,5 liter

Het gebruik van muurverf op een fijne en of grove structuurverf muur of structuurverf plafond is geen gemakkelijke klus, je moet er namelijk voor zorgen dat ook diep in de poriën van de structuurverf doordringt, dit kun je doen door continu genoeg structuurverf op de roller te krijgen

Is de roller ingedeukt, doordat je hem te lang hebt gebruikt? Dan lukt het vaak niet meer om de roller te voorzien van extra verf. Je kunt dan het beste een nieuwe roller pakken

Maak dus een weloverwogen keus om te gaan voor een sierpleister zoals structuurverf, mocht je na verloop van tijd toch een ander soort verf op de muren dan structuurverf wilt kost het namelijk veel tijd om de structuurverf weer van de muren te halen hier betaald men dan een hoge prijs voor kies dus verstandig als je kiest voor structuurverf.

Mochten er toch nog vragen zijn na onze online uitleg voor structuurverf dan kun je altijd contact met ons opnemen via e mail of telefoon.

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.