Waterschade
Onze diensten

Waterschade

Wanneer je te maken hebt met een waterschade ten gevolge van een lekkage in het plafond, dan heb je waarschijnlijk zichtbare schade aan het schilderwerk van het plafond opgelopen.

Wat te doen bij waterschade?

Op waterschade kun je je niet heel goed voorbereiden. Het komt namelijk onverwacht en kan tot hoge kosten leiden. Het is wel mogelijk om je zo goed mogelijk te verzekeren tegen lekkage, bijvoorbeeld door middel van een inboedelverzekering of opstalverzekering. Dan krijg je vaak de lekkage vergoedt die ontstaat door regenwater die door het dak naar binnen loopt (plafond lekkage).

Ook valt hier lekkage door een gesprongen leiding onder en waterschade door bijvoorbeeld een aquarium of waterbed dat stuk gaat. We vertellen je er graag meer over om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Hoe los je waterschade verf op?

Voorkomen is beter dan genezen, maar wanneer het dan toch zover komt wil je graag weten hoe je weer van die lelijke vlekken op het plafond afkomt. Probeer direct om de schade zoveel mogelijk te beperken, ook al brengt dat misschien kosten met zich mee. BS Schilderwerken helpt daar uiteraard ook graag bij, ook zorgt de schilder van Bs Schilderwerken als eerst ervoor om de kosten te beperken deze kun je later opgeven bij de verzekering via de opstal verzekering, nadat eerst de oorzaak is weggenomen is het belangrijk om zo snel mogelijk het plafond of muur te voorzien van muurverf of goede isolerende muurverf / verven zodat in de toekomst alle eventuele vlekken van o.a zwetende leidingen niet zichtbaar zullen worden.

Schrijf daarnaast op welke datum het is en hoe laat de waterschade begon. Dit heeft de klantenservice van de verzekering nodig om een schaderapport op te maken. Komt het door het noodweer, dan kan dit eventueel achterhaald worden door de verzekering.Maak ook duidelijke foto’s van de lekkage en voeg deze toe aan de claim die je indient bij je verzekering.

Hoe nu verder?

Nu wordt het tijd om de waterschade te melden.Bij weinig schade is dit vaak mogelijk via het internet. Het is belangrijk dat je dit zo volledig mogelijk meldt. Bellen is in zo’n geval vaak efficiënter, wanneer er nog vragen zijn vanuit beide partijen.Bij veel waterschade is het altijd aan te raden om te bellen naar de verzekering.

Alleen wanneer je een huurwoning hebt, is het verstandig om eerst contact op te nemen met de verhuurder. Deze is verantwoordelijk voor een eventuele opstalverzekering. Waterschade aan je eigen spullen kun je opgeven via de inboedelverzekering.

Het kan uiteraard altijd voorkomen dat de verzekering niets of gedeeltelijk uitkeert, voordat u contact met ons opneemt is het verstandig om hiervan bewust te zijn wij zullen immers onze kosten voor het opknappen van uw woningen moeten factureren.

Plafond

Het natte en winderige weer in de winter is meer dan alleen een excuus om jezelf in een deken te wikkelen en je favoriete tv programma te bekijken, dit is dan ook de reden waarom er na verloop van tijd vocht in je muren kan sijpelen en ervoor kan zorgen dat je verf gaat bubbelen, en of er vochtplekken zichtbaar zullen worden. Gelukkig is het repareren van kleine schade aan de muur niet zo moeilijk als je misschien denkt volg gewoon deze 5 eenvoudige stappen en je muur zal prachtig zijn zonder vochtplekken in een mum van tijd wel moet de oorzaak gevonden worden van eventuele lekkages.

Kleine waterschade aan bijvoorbeeld een gipsplaat plafond kan vaak worden verholpen met een plamuurmes en wat plafond latex verf. Het plamuurmes is om het beschadigde oppervlak weg te schrapen en de plafond verven zal de originele kleur herstellen. Eventuele isolatie achter de gipsplaat moet mogelijk ook worden verwijderd als u de oorzaak van de lekkage eerst heeft gevonden.

Mogelijk zitten deze gipsplaten van uw plafond ook vol met plekken en of water het is daarom verstandig om een specialist hiervoor in te huren zodat alles in 1x opgelost word voor u vraag onze hulp.

Zelf de beschadigde verf plekken in 5 eenvoudige stappen herstellen

  • Maak het gebied schoon : Dit is vrijwel de eerste stap voor elk lekkage vlek, inclusief het repareren van waterschade aan muurverf. Gebruik een schone, vochtige doek om vuil / stof weg te schrobben en geef het gebied de tijd om te drogen.

  • Schuur het gebied : Dit is het leuke gedeelte pak een verfkrabber en verwijder eventuele bubbels, schilfers of lekkage vlekken langs de randen van het getroffen gebied. Stop wanneer het een beetje moeilijk wordt om de verf weg te wrikken ook kun je gebruik maken van schuur papier, en vervolg deze stap met een harde borstel om eventueel achtergebleven muurverf te verwijderen.

  • Voorstrijken : Maak gebruik van een synthetische voorstrijk middel dit is een waterdragende voorstrijk wat vochtplekken helpt tegen gaan voor een super mooi resultaat hier is maar één laag van nodig, het laten drogen van deze super isolerende voorstrijk is een belangrijke stap.

  • Afplakken : Nadat je de voorstrijk hebt laten drogen plak je het gedeelte op je muur af wat je moet schilderen zelfs als u een klein oppervlak van waterschade moet schilderen is afplakken een must..

  • Breng uw “nieuwe laag verf” aan : Nadat u de eerste keer een laag verf met de roller heeft aangebracht zul je zien dat de vochtvlekken of ander soort vlekken in de muur direct zijn verdwenen vergeet niet de muurverf te laten drogen, mocht u toch nog vochtplekken / vlekken zien dan zult u nog een 2e keer over de vlek moeten schilderen.

Heeft u nog een vraag? of wilt u onze hulp inschakelen BS Schilderwerken komt gratis bij u langs om een eerste advies te geven over de te schilderen onderdelen.

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.