Home
| Fouten bij het schilderen van huizen die iedereen maakt

Fouten bij het schilderen van huizen die iedereen maakt

Om u te helpen fouten te voorkomen bij uw volgende verfbeurt, hebben we deze lijst samengesteld door onze schilder experts. Pak een nieuwe tip of twee op om u te helpen problemen bij uw volgende schilderproject te voorkomen.

De verkeerde kleur kiezen

Een van de grootste schilderfouten die u kunt maken, doet zich voor voordat u zelfs maar een kwast oppakt, uw verfkleur kiezen op basis van een kleurchip. We hebben het allemaal gedaan. Je kiest in de winkel een leuke kleur uit de strip en bestelt je verf. Maar als je de verf thuis op de muren aanbrengt, lijkt het niet op de kleur die je hebt uitgekozen.

Om deze fout te voorkomen en een goed idee te krijgen van hoe de verf eruit zal zien, moet u de verfwinkel altijd vragen om een ​​klein stukje verf te mengen dat u mee naar huis kunt nemen en op de muur kunt uitproberen. Bekijk het vervolgens in natuurlijk en kunstlicht, maar ook overdag en ‘s nachts. Als je het niet leuk vindt, ben je maar een paar euro kwijt en ren je weer naar de verfwinkel.

Beginnersfouten maken

Dit zijn de twee meest voorkomende fouten bij de eerste keer schilderen:

1 Laat de deksel van de verfbus. Het meest voor de hand liggende probleem met deze slechte gewoonte is dat iemand ongetwijfeld op het deksel zal trappen en overal verf zal liggen. Maar er zijn nog meer redenen om het deksel er meteen weer op te doen. Het houdt je verf schoon en voorkomt dat er uitgedroogde verfvlekken ontstaan ​​in het blik of op het deksel. Bovendien is de kans kleiner dat de deksels van twee vergelijkbare kleuren door elkaar worden gehaald, wat later voor gedoe kan zorgen.

2 Vergeten huisdieren buiten te sluiten. Honden kunnen verfblikken omstoten, tegen natte muren borstelen of zelfs het handvat van een druipende kwast met hun mond oppakken. Voorkom alle verfproblemen die met huisdieren te maken hebben door uw huisdieren te allen tijde uit de buurt van het project te houden.

Plafond witten zonder strepen

Een seconde onoplettendheid is voldoende om met de roller tegen het plafond te stoten en een lastig bijwerkklus te creëren. U kunt dit probleem voorkomen door eerst evenwijdig aan het plafond op een horizontale strook verf te rollen. Rol vervolgens verticaal tot aan de horizontale strook. De 9-inch brede strook verf langs het plafond geeft je een mooie bufferzone. Als je een schilder fout maakt op het plafond, kun je dit als volgt verdoezelen.

Over schilderen

Voor een zo glad mogelijke afwerking bij het schilderen van houtwerk, deuren of kasten, vermijd te veel kwast bewegingen. Gebruik vervolgens een paar slagen om het waterpas te maken. Als u over hetzelfde gebied strijkt, vooral nadat de verf is begonnen te drogen, ontstaan ​​er lelijke kwaststrepen en ribbels.

Temperatuur schilderen

Verf is niet goed bestand tegen extreme temperaturen. Dus als je in een koud klimaat leeft, breng dan de latex / acrylverf in huis voordat de temperatuur te laag wordt. En als je toch bezig bent, vergeet dan de latexkit niet. Bevriezing ruïneert zowel latexverf als kit.

En schilder nooit als het gaat vriezen. Verf kan niet goed drogen bij temperaturen onder het vriespunt. Het zal slechts gedeeltelijk drogen en zal gemakkelijk loskomen bij aanraking.

Aan de andere kant van het temperatuurspectrum is het schilderen van een heet oppervlak ook een slecht idee. De verf begint te drogen voordat je hem gelijkmatig kunt verdelen. Plan uw schilderwerk om direct zonlicht te vermijden. Maart / April is de beste tijd van het jaar (en de juiste temperatuur) om je huis te schilderen.

Zelf muren spuiten zonder alles te bedekken

Bedek alles wat je ziet met dunne plastic of hangende doeken. En als u buiten werkt, spuit dan niet op een winderige dag. de nevel kan namelijk ver rijken ook in de tuinen en op de muren van de buren.
Het gemakkelijkste is een latex spuit huren in plaatst van een latex spuit kopen

De roller op de vloer laten vallen

Als u nieuwe muren schildert voordat de plint is geïnstalleerd, laat dan een ongeverfde strook langs de onderkant achter waar deze wordt bedekt door de plint. Als u te dicht bij de vloer probeert te schilderen, kan uw roller deze raken en vuil, pluisjes en haar oppikken dat u vervolgens over de muur verspreidt, vergeet ook zeer zeker niet de muur ontvetten.

Plafond witten zonder strepen

Voordat u over een plafond met structuur schildert, moet u een klein gedeelte op een onopvallende plek testen. Als de textuur blijft zitten en alles er goed uitziet, ga dan verder en schilder het hele plafond. Sommige plafond textuur zal in vellen vallen wanneer deze wordt overschilderd, dus eerst testen is een must.

Over glanzende afwerkingen heen schilderen

Wanneer u over een oppervlak schildert dat al een vernislaag of glanzende verf heeft, zal de verf niet goed plakken en blijft u achter met een vreselijk ogende afwerking. U moet het oppervlak eerst opruwen door het oppervlak grondig te schuren en daarna moet u de muur ontvetten

Schilderen bij weinig licht

Vermijd het schilderen van binnenoppervlakken bij weinig licht. Het geverfde oppervlak ziet er in het begin misschien goed uit, maar als je de ramen of felle lichten aanzet, zie je waarschijnlijk dunne plekken en andere onvolkomenheden. Zorg altijd voor veel helder licht tijdens het schilderen.

De verkeerde glans gebruiken

Als je de verkeerde verfglans hebt gekozen, hoe goed je applicatietechniek ook is, het project zal niet goed aflopen. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

Kies bij het schilderen van oppervlakken die niet perfect zijn geen verf met een hoge glans. De glans zal de problemen aan de oppervlakte alleen maar accentueren. Licht dat door de glanzende verf wordt weerkaatst, zal elk defect benadrukken. Dus als je wilt schilderen met een semi-glanzende of glanzende glans, zorg er dan voor dat het oppervlak dat je gaat schilderen zorgvuldig is voorbereid en perfect glad is.
Als u met verschillende glans van dezelfde kleur schildert, moet u beide blikken etiketteren. Het is heel gemakkelijk om de twee door elkaar te halen en je zult je fout pas beseffen als de verf droog is. Het spijt je echt als je per ongeluk platte muren bijwerkt met halfglanzende verf.

Alleen rollen in één richting

Om overlappingen op uw plafondverf te voorkomen, is het belangrijk om “een natte rand te behouden”. Werk in vierkante secties van ongeveer vijf of zes meter. Ga snel van de ene sectie naar de andere om ervoor te zorgen dat de verf langs de rand niet droogt voordat je de aangrenzende sectie rolt. Rol elke sectie opnieuw in een rechte hoek ten opzichte van de richting van uw eerste rol.

Geen verfconditioner toevoegen

Het is niet nodig om muurverf te verdunnen. Maar als je houtwerk, kasten of deuren schildert, is de verf die rechtstreeks uit het blik komt vaak te dik. Door een compatibele verfconditioner toe te voegen, zal de verf beter vloeien en soepeler worden aangebracht. Floetrol (€17,50) is een merk dat werkt voor verf op waterbasis. Volg de instructies op de container om te bepalen hoeveel u moet toevoegen.

Hout schilderen zonder een vlekblokker

Red ceder, redwood en cipres hebben allemaal tannines die door de meeste latexverf heen bloeden. Los het probleem op door deze houtsoorten te primen met een vlekblokkerende primer. Zoek naar “tannineblokkering” op het etiket.

Wij zien uw vrijblijvende offerte informatie aanvraag graag tegemoet.

Schilders offerte aanvragen

Andere artikelen in ons schilders blog

Ook interessant on te lezen

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.