Home
| Hoeveel lagen primer?

Hoeveel lagen primer?

Bij elk schilderproject kan het een beetje stressvol zijn met alle regels en stappen die moeten worden gevolgd voor primer. Maar een vrij veelgestelde vraag is:

“Hoeveel lagen primer heb ik nodig?”

Dit is een heel goede vraag, want in sommige situaties heb je 1 laag primer nodig en soms heb je er 2-3 nodig.

Stel je voor dat je het geld en de tijd besteedt om vier lagen primer aan te brengen, terwijl je die helemaal niet nodig had.

Via dit artikel gaan we diep in op hoeveel primer je eigenlijk nodig hebt. Dus of het nu je eerste verfbeurt is of je doet het al een tijdje, je zult eindelijk het langverwachte antwoord ontdekken.

Wanneer moet u één laag gebruiken?

Het gebruik van één laag primer is de beste situatie. Het bespaart u niet alleen een hoop tijd. Maar het houdt het project ook betaalbaar.

Kleine kleurverandering:

Bij een kleine kleurverandering heeft u slechts één laag primer nodig. (bijv. de muur is bruin en je schildert hem wit)

Glanzende verf:

Als je vorige muren zijn geverfd met olie of latex, heb je maar één laag nodig. Houd er rekening mee dat het belangrijk is om het zeker te weten voordat u gaat schilderen, aangezien latexverf niet aan een met olie geëmailleerd oppervlak blijft plakken. Bel indien nodig bsschilderwerken en hoor wat onze mening is.

Vlekken:

U hoeft slechts één laag primer aan te brengen als de primer vlek blokkerend is. Het aantal lagen hangt ook af van het type vlek. Het is van vitaal belang dat u weet welke primer u moet krijgen, anders kan het project volledig verpesten en kost u geld en tijd.

Groene Gipsplaten:

Greenboard is waterbestendige gipsplaat. Het wordt vaak aangetroffen in badkamers, keukens of andere plaatsen waar vernedering of waterophoping kan optreden. Dit heeft slechts één laag primer nodig, omdat de primer gemakkelijk de gipsplaat kan bedekken en je een geweldig canvas voor de nieuwe verf kan geven.

Verf en primer in één:

Wanneer u een verf koopt die reclame maakt voor een verf en primer in één. U heeft waarschijnlijk maar één laag primer nodig voordat u de 2-in-1 verf en primer aanbrengt. Houd er rekening mee dat als je een erg donkere kleur hebt, je misschien nog een extra laag primer nodig hebt.

Droge muur:

Rechtstreeks primen op gipsplaat is een van de beste manieren om een ​​geweldige look te krijgen. Dit komt vaker voor in nieuwe huizen, maar soms ook als je aan het verbouwen bent. Als u direct op gipsplaat schildert, heeft u slechts één laag primer nodig.

Geschilderd hout:

Als u over geverfd hout schildert, heeft u slechts één laag primer nodig. Dit komt door hoe goed de primer aan het hout hecht. Het is nog steeds belangrijk om zoveel mogelijk van de vorige verf weg te schrapen. Dit zorgt ervoor dat de primer en nieuwe verf veel langer blijven zitten.

Ongeverfd hout:

Ongeverfd hout is net als geverfd hout. Je hebt maar één laag primer nodig. Dit is geweldig om te horen voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare maar hoogwaardige verfbeurt.


Wanneer twee lagen gebruiken

Als u over een donkere kleur schilderen:

Als je over een donkere kleur schildert, zoals bruin, zwart, kastanjebruin, enz., Zijn er meer lagen primer nodig. Dit komt omdat de primer die donkere tint niet volledig kan elimineren. Heb je bijvoorbeeld een donkerbruine muur en breng je één laag primer aan. De laatste verfbeurt heeft een veel donkerdere tint dan toen u hem voor het eerst kocht. Dit kan het hele project verpesten en je zelfs wat geld kosten.

Onbehandelde gipsplaten:

Wanneer u over afgewerkte gipsplaten schildert, is er geen probleem. Maar als het gaat om het schilderen van onafgewerkte gipsplaten, kom je een paar problemen tegen, zoals luchtbellen, vlekken, en absorbeer je ze gewoon niet goed. Nogmaals, dit zal het hele project verpesten, dus breng ofwel meerdere lagen aan of maak de gipsplaat af om tijd te besparen.

Het lijkt erop dat het meer primer nodig heeft:

Een manier om te zien of je primer nodig hebt, is of het er gewoon uitziet alsof er niet genoeg is. Een goede priming job, je zult niet veel van de vorige kleur kunnen zien, maar als deze te dun is, zul je gemakkelijk de oude lak kunnen zien. Dit is een geweldige en gemakkelijke manier om de juiste hoeveelheid primer te krijgen.

Algemene regels voor primer

Bij het primen is het belangrijkste dat je daar genoeg van hebt. Dit is een van de situaties waarin het beter is dan genezen.

Als het erop lijkt dat het wat extra primer nodig heeft, kan het geen kwaad om er nog wat op te gooien.

Primer fungeert als canvas voor de verf. Dit is essentieel voor een perfecte, hoogwaardige verfbeurt. Het kan veel extra werk zijn, maar het is nodig als u op zoek bent naar kwaliteit.

Laatste gedachten

Al met al kan priming een vervelende taak zijn. En de waarheid is dat iedereen het wil overslaan. Maar het is beter om je gewoon vast te leggen en de klus te klaren.

Priming wordt voorbereid voor een geweldig eindresultaat dat het extra werk waard is.

Als het erom gaat te beslissen hoeveel verf nodig is, is de oogtest het belangrijkste om naar te zoeken. Als het erop lijkt dat het meer nodig heeft, voeg dan meer toe. Maar over het algemeen geeft de bovenstaande lijst u precies hoeveel u nodig heeft.

Wij zien uw vrijblijvende offerte informatie aanvraag graag tegemoet.

Schilders offerte aanvragen

Andere artikelen in ons schilders blog

Ook interessant on te lezen

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.