Home
| Hoeveel tijd tussen verflagen?

Hoeveel tijd tussen verflagen?

Uitzoeken hoe lang je moet wachten voordat je de volgende laag schildert, kan soms een beetje lastig zijn. Gelukkig hebben we de antwoorden op deze grote vraag.

Over het algemeen komt het neer op een aantal factoren:

  • Soort verf
  • Temperatuur
  • Dikte

We zullen deze allemaal bespreken en wat ze precies betekenen.

Te vroeg schilderen kan het hele project vernietigen, wat meer tijd en geld kost. Te lang wachten leidt tot tijdverspilling.

Aan het einde van dit artikel zou u precies moeten kunnen berekenen hoeveel tijd u tussen elke laag moet wachten.

Dus of u nu een heel huis schildert of slechts één muur, we hebben hieronder alle antwoorden voor u.

Laten we beginnen.

Tijd

Over het algemeen zijn er drie belangrijke manieren om te bepalen hoeveel tijd u tussen elke laag nodig heeft. Die drie scenario’s worden hieronder vermeld, waar we diep in elk scenario duiken.

Het is belangrijk om altijd te weten welk type verf je gebruikt en hoeveel je aanbrengt.

Verschillende verven drogen op verschillende manieren, zonder dat u dit weet, kan uw project een nachtmerrie worden. Gelukkig voor jou hebben we hier de antwoorden:

Droog tijd

Dit is de tijd die het duurt voordat uw verf droog is. Door je 2de laag te vroeg aan te brengen, wordt de eerste laag volledig vernietigd en blijft er een puinhoop achter.

Het is van vitaal belang dat u wacht tot de eerste laag droog is.

Hoewel het moeilijk kan zijn om geduldig te zijn, is het beter om langer te wachten dan te vroeg te gaan. Door langer te wachten verlies je tijd, maar als je te vroeg gaat, verlies je nog meer tijd en kost het jezelf wat geld.

Dus hoe weet je of de verf klaar is met drogen?

U moet ervoor zorgen dat de muur droog is om met uw vinger aan te raken. Zorg ervoor dat je verschillende plaatsen aan de muur controleert, anders mis je misschien een plek.


Overschildertijd

De overschildertijd is de tijd die het duurt voordat de verf klaar is. Dit is erg belangrijk omdat dit bepaalt wanneer u met de volgende verflaag kunt beginnen.

Door de overschildertijd te missen, kan de hele muur worden verknoeid, wat uiteindelijk geld, tijd en moeite zal kosten. Maar door het goed te doen, wordt alle stress weggenomen.

Hersteltijd

Dit is het eindproduct. De uithardingstijd is wanneer de verf volledig is uitgehard. Op dit punt kan de muur worden gewassen en aangeraakt.

Afhankelijk van je locatie, type verf en vochtigheid kan het weken duren voordat dit punt bereikt is.

De waarheid is dat hoewel verf eruit ziet alsof het droog is, het enige tijd zal duren voordat het volledig droog is. Zelfs na een week kan de verf nog zacht zijn.

Het is belangrijk om gemakkelijk aan de muur te hangen en probeer het minstens een week niet aan te raken. Houd meubels uit de buurt van de muur om krassen te voorkomen.

Droogtijden voor verf soorten

De tijd die de verf nodig heeft om te drogen, is afhankelijk van een aantal factoren. Maar de meest voor de hand liggende is het soort verf. Hier zijn de soorten verf en hoe lang het duurt voordat ze drogen:

  • Primer: 30 minuten tot een uur drogen en 1-2 uur voor de tweede laag
  • Glanzende verf: 1-1 ½ uur en 2 uur voor het aanbrengen van de tweede laag.
  • Halfglans: duurt ongeveer 1 uur om te drogen en 2 uur voordat de tweede laag wordt aangebracht.
  • Matte verf: 30 minuten tot een uur drogen en 1-2 uur voor het aanbrengen van de tweede laag.
  • Eierschaalverf: 1 uur drogen en 2 uur voor het aanbrengen van de tweede laag.

Het is belangrijk om te weten welk type verf u heeft voordat u het aanbrengt. Op deze manier weet je de juiste wachttijden om een ​​geweldig eindproduct te krijgen.

Temperatuureffecten op droogtijden

Iets dat een grote impact kan hebben, maar niet veel mensen weten van de temperatuur. Of je nu binnen of buiten bent, de temperatuur heeft altijd invloed op de verfbeurt.

Verf indien mogelijk binnen de temperatuurrichtlijnen die op het verfblik staan ​​vermeld. Dit zorgt voor resultaten van hoge kwaliteit.

Zowel extreme kou als extreme hitte zullen de droogtijd verlengen, wat belangrijk is om te weten voordat u de tweede laag aanbrengt.

Als het warm is in de kamer, probeer dan een ventilator en als het erg koud is, probeer dan een verwarming. Of gewoon frisse lucht de kamer binnenlaten, zal een grote impact hebben en u wat extra tijd besparen.

Wat gebeurt er als u de 2e laag te snel aanbrengt?

Als u de tweede laag te vroeg aanbrengt, kost dat tijd, geld en moeite. Niet alleen dat, maar het zorgt ook voor extra stress die niet nodig is.

Als u de tweede laag te vroeg aanbrengt, ontstaan ​​er strepen, afbladderende verf en ongelijkmatige kleuren. Dit zal niet alleen het hele project verpesten, maar het zal in sommige gevallen ook extra geld kosten om meer verf te krijgen.

Het is het beste om te wachten tot de eerste laag droog is. Het is veel gemakkelijker om de eerste laag te zien als deze droog is dan wanneer deze nat is. Dit zal je helpen om gelijkmatige verfstreken te krijgen.

Wat u moet doen terwijl u wacht

Deze vraag kan vrij vaak voorkomen en om een ​​goede reden. Gelukkig is het antwoord vrij simpel.

Als je andere muren hebt om te schilderen, begin daar dan op, tegen de tijd dat je die hebt voltooid, kun je waarschijnlijk meteen met de tweede laag beginnen.

Als het maar één muur is, zal het vrij eenvoudig voor je zijn. Het antwoord is: je mag doen wat je wilt. Dus of het nu gaat om het afhandelen van ongebruikte items of het kijken naar een aflevering van Netflix. Het is helemaal aan jou.

Zorg ervoor dat u alle items bedekt, zodat de verf uw penseel niet uitdroogt.

Techniek voor de tweede laag

De tweede laag is meestal de laatste, dus op dit punt in het project ben je waarschijnlijk moe en wil je het project gewoon afmaken.

Een van de belangrijkste dingen is om kalm te blijven en goed te eindigen.

Op dit punt kan het gemakkelijk zijn om gestrest te raken.

Een andere techniek is om de eerste laag te laten drogen. Hierdoor kunt u precies zien waar u extra verf moet aanbrengen. Deze strategie zorgt voor gelijkmatige verflagen.

Laatste gedachten

Bij het schilderen van een muur, kamer of huis is het belangrijk dat u weet wanneer en hoe u de tweede laag moet schilderen.

Als u dit verkeerd doet, leidt dit tot stress, verlies van geld en tijd.

Het is beter om gewoon de tijd te nemen om het goed te doen of het door ons te laten doen en je krijgt een veel beter eindproduct.

Het schilderen van een hele kamer, muur of huis kan stressvol en vermoeiend zijn, maar uiteindelijk is het allemaal de moeite waard als je een stapje terug doet en al je harde werk ziet worden weergegeven.

Wij zien uw vrijblijvende offerte informatie aanvraag graag tegemoet.

Schilders offerte aanvragen

Andere artikelen in ons schilders blog

Ook interessant on te lezen

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.