Schilder Landgraaf | Schildersbedrijf | Schilderwerken | Schilderwerk

BENT U OP ZOEK NAAR EEN SCHILDER IN DE PROVINCIE LIMBURG?
DAN BENT U BIJ BS SCHILDERWERKEN AAN HET JUISTE ADRES!

Waarom kiezen voor ons?

Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.

Service en eindresultaat staan bij ons op de eerste plaats.#1
Pas wanneer u tevreden bent, is Bs schilderwerken dat ook!
Lees ook eens onze recensies of bekijk onze projecten website het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden die ons bedrijf te landgraaf heeft gemaakt.

Wij werken uitsluitend met professionele en duurzame materialen.
Wij zijn transparant en helder richting onze klant, wij komen onze afspraken altijd na.
Ons motto is afspraak = afspraak!

U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken.
Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie, meer informatie hierover vind u op deze website pagina over ons.
Voor al uw vragen en of meer informatie mag u altijd contact met ons opnemen.

Houtrot reparatie

Houtrot repareren

Voordat we uitleggen hoe je houtrot repareert, is het eerst nodig om uit te leggen wat houtrot precies is en hoe het wordt veroorzaakt houtrot is erg vervelend hieronder laten wij een stappenplan zien die wij uitvoeren als wij een houtrot klus krijgen.

Wat is houtrot / rotte hout?

Houtrot is een aanval op hout, houtrot word veroorzaakt door schimmelsporen. Houtrot komt meestal voor bij houten kozijnen of ander gevel timmerwerk dat wordt blootgesteld aan verschillende externe invloeden.

Wat zijn de oorzaken van houtrot? Hout heeft veel verschillende invloeden. Er zijn weersinvloeden zoals temperatuurverschillen, regen en wind, maar ook mechanische schade (schade die je zelf aan het hout toebrengt) en vervuiling en natuurlijk vocht. Dit alles veroorzaakt schade aan het hout en verfsysteem, waardoor schimmelsporen sneller worden geactiveerd op en in het hout. Uiteindelijk zijn het deze schimmelsporen die het hout aantasten en daardoor hout rot veroorzaken. De schimmelsporen worden actief door de volgende drie factoren:

  • Temperatuur tussen 5 en 40ºC
  • Zuurstof
  • Vochtgehalte van het hout hoger dan 21%.

De voordelen van houtrot repareren

U dient eerst met ons schildersbedrijf contact op te nemen om na te gaan of het raam kozijn of om welk hout gedeelte het gaat aan vervanging toe is, of dat een hout reparatie of gedeeltelijke hout vervanging mogelijk is. 95% van de tijd is hout reparatie mogelijk. Met de juiste hout producten en de juiste toepassing ervan gaan we de houtrot reparatie uitvoeren dit zorg ervoor dat de hele levensduur van de ondergrond goed blijft. Hieronder lees je hoe wij houtrot op de juiste manier repareren.

Niet alleen is hout repareren veel goedkoper dan hout vervangen, de levensduur van uw raam, kozijnen zal ook aanzienlijk toenemen. De kostenbesparingen zijn dus niet alleen op het punt van toepassing. Dankzij de twee componenten hars kunnen onderhoudscycli worden verlengd, waardoor de kosten voor de hele levensduur worden verlaagd. Er zijn ook de duurzaamheidsvoordelen van het verwijderen van houtrot en het repareren van het huidige frame in plaats van het vervangen van volledige raamkozijnen, vaak worden alle raamkozijnen vervangen om de continuïteit van eigendommen te garanderen.

Hoe repareer je houtrot?

De beste resultaten behalen wij door gebruik te maken van een twee componenten hars, hier onder laten wij ons 7 stappenplan zien hoe wij een duurzame reparatie uitvoeren. We behandelen dan alle het houtrot en we zorgen voor een degelijke reparatie van bijvoorbeeld het kozijn.

Stappenplan Houtrot herstellen

  • Stap 1: Bs Schilderwerken verwijdert minimaal 10 millimeter verf rondom het beschadigde gebied/hout.
  • Stap 2: Verwijder al het vergane, beschadigde hout met een hogesnelheidsfrees met een ronde frees, hierbij halen wij het rotte hout weg daardoor blijft er een rechte schouder over met een minimale diepte van 5 millimeter. U moet ervoor zorgen dat al het houtrot wordt verwijderd.
  • Stap 3: Controleer het vochtgehalte, dit moet 18% of minder zijn, breng vervolgens 2 componenten aan door rijkelijk op het kale hout te borstelen en laat dit minimaal 20 minuten in het hout doordringen en drogen.
  • Stap 4: Bs Schilderwerken gebruikt een dubbel componentenpistool, we breng de 2 componenten aan op een kunststof mengplaat, mengen de hars goed tot een homogene kleur is bereikt. Breng een dunne laag aan op het met primer behandelde hout.
  • Stap 5: Voltooi de reparatie door meer delen van het kozijn te behandelen met de hars, we maken ook gebruik van een plamuurmes voor een gladde afwerking op bijvoorbeeld het kozijn.
  • Stap 6: Wanneer de 2 componenten hars volledig is uitgehard na een paar uur, kunnen we het licht gaan schuren, waardoor een gladde afwerking ontstaat en een sleutel voor de decoratieve coating. Eventuele kleine defecten kun je verhelpen met snel houtrotvuller.
  • Stap 7: Afwerken in overeenstemming met de goedgekeurde verfspecificatie, dit betekend dat het houtwerk klaar is om te schilderen.

Na het schilderen zult u zien dat het houtwerk er weer als nieuw uit ziet.

Benieuwd wat Bs Schilderwerken voor uw houtrot kunt betekenen? Neem dan direct contact met ons op want wij uw hout niet weg rotte maar herstellen graag het rotte hout.