Home
| Kalmerende kleuren om u te helpen ontspannen

Kalmerende kleuren om u te helpen ontspannen

Het vinden van een kleur die er niet alleen geweldig uitziet, maar je ook kalm houdt, kan een hele klus zijn. Gelukkig voor jou hebben we een lijst samengesteld met de top 10 kleuren om je te helpen ontspannen. Het mooiste is dat ze er in zowat elke kamer goed uitzien.

We gaan diep in op elke kleur en precies welke kamer het beste bij de kleur past.

We gaan ook door de wetenschap waarom kleur stress kan verminderen en je kalm kan houden. Het klinkt best gek, maar kleuren maken echt een groot verschil in je dagelijkse leven.

Eerst zullen we de geschiedenis achterhalen waarom kleuren rustgevend zijn.

De wetenschap van kleur

Als het gaat om de wetenschap van kleur en de effecten, is er eigenlijk een behoorlijk groot verschil. Er is zelfs diepgaand onderzoek gedaan naar de psychologie van kleur.

Niemand houdt er bijvoorbeeld van dat zijn test bedekt is met rode inkt. Studies hebben aangetoond dat het zien van de kleur rood vóór een test hun prestaties daadwerkelijk verminderde.

De waarheid is dat onze geest onze geest onbewust verbindt met bepaalde kleuren. Rood wordt bijvoorbeeld meestal afgebeeld als slecht / slecht / negatief / fout, terwijl groen meestal goed / positief / correct is.

Dus door de hele dag de kleuren te zien die ons positief en gelukkig maken, zal het je geest in een gelukkiger toestand brengen, wat resulteert in minder stress en meer positieve emoties.

Hier zijn de beste kleuren om jezelf ontspannen te houden en waarom:

1. Blauw

Blauw is de nummer één kleur als het gaat om kalm blijven. Met een grote verscheidenheid aan tinten kan blauw er overal goed uitzien. Een lichtblauw staat bijvoorbeeld geweldig in de badkamer, terwijl marineblauw een prachtige keukenkleur is.

Deze kleur is het beste bij een koele, zachte tint om de rust te maximaliseren. Blauw ziet er geweldig uit met coole kleuren zoals grijs, paars of zwart.

2. Groen

Het belangrijkste voordeel dat groen geeft is; rust en stilte. Deze kleur repliceert de natuur die onze geest oppikt als ontspannend.

Groen is perfect voor slaapkamers omdat het een rustgevende kleur heeft. De beste kleuren om groen mee te combineren zijn een andere tint groen, wit, blauw en vele andere kleuren.

3. Wit

Een van de meer onderschatte kleuren is wit. Wit symboliseert helderheid en frisheid. Dit kan in elke kamer geweldig zijn, omdat het u kan helpen zich te concentreren.

Het is belangrijk om de kleuren wit schoon en helder te houden. Omdat als het te grimmig is, het emoties kan oproepen die lijken op saai en saai. Maar omdat wit een neutrale kleur is, zal het er goed uitzien bij vrijwel elke kleur.

4. Grijs

Het is gebruikelijk om grijs te geloven als een saaie en saaie kleur. Maar het is belangrijk om te weten dat grijs juist rustgevend en cool is.

Grijs ziet er geweldig uit met vrijwel elke kleur, maar met name blauw of wit ziet er geweldig uit. Grijs ziet er in praktisch elke kamer goed uit omdat het een neutrale kleur heeft.

5. Roze

Deze kleur symboliseert zowel rust als vrede. En hoewel deze kleur vooral in de kinderkamer van een babymeisje voorkomt, kan roze met de juiste tint overal goed staan.

Roze is perfect om jezelf en emoties op een gelijk niveau te houden. Dit is zeer gunstig voor iedereen die vaak tijden van stress kan hebben. Afhankelijk van de gewenste look kan roze er goed uitzien met neutrale kleuren of zelfs paars.

6. Violet

Violet symboliseert 3 belangrijke dingen: wijsheid, vrede en kracht. Als je een rustige kamer wilt creëren, is de kleur violet.

Geloof het of niet, men denkt dat violet goed is voor de botgroei. En voor degenen die van meditatie houden, is het het beste om te mediteren omringd door violet.

7. Geel

Geel is een van de meest positieve kleuren omdat het vaak wordt gebruikt in smileygezichten. Dit kan een geweldige kleuroptie zijn voor iedereen die je kamer met positiviteit wil opvrolijken en vullen.

Geel ziet er goed uit met elke neutrale kleur of zelfs het kiezen van verschillende tinten geel kan een prachtige muur zijn.

8. Geelbruin

Tan is een van die kleuren die het koel en aards houden, wat perfect past in het neutrale kleurenpalet. Het goede aan een kleurtje is dat het een warmer gevoel geeft.

Omdat bruin een neutrale kleur is, zijn er meerdere kleuren die er goed uitzien bij een bruine kleur. Enkele van de beste zijn wit, geel, blauw. Het beste van een kleurtje is dat het er in vrijwel elke kamer geweldig uitziet.

9. Mauve

Mauve is de perfecte mix van grijs en violet. Het is een heel rustgevende en kalmerende kleur. Deze kleur is met name perfect voor eetkamers vanwege de perfecte kleurenmix.

Enkele goede kleuren om met mauve te mengen zijn geel, paars of limoengroen. Mauve is een kleur die gewoonlijk gevoelens van romantiek, nostalgie en sentimentaliteit oproept.

10. Mengsel

Een van de beste manieren om kalm te blijven, is door wat kleuren in een kamer te mengen. Door bijvoorbeeld grijs te mengen met violet ontstaat een rustgevend lila grijs.

De mogelijkheid hebben om kleuren te mengen is een geweldige en gemakkelijke manier om niet alleen te ontspannen, maar ook om je kamer direct te transformeren.

Laatste gedachten

De waarheid is dat het een moeilijke taak kan zijn om een ​​kleur te kiezen die er goed uitziet, maar wat nog belangrijker is, ervoor zorgt dat je je ontspannen voelt.

Maar met de 10 meegeleverde kleuren bent u een stap voor op de rust waarnaar u misschien op zoek bent.

Dus of het nu een positief geel of koel ontspannend groen is, deze kleuren zullen enorm helpen.

Wij zien uw vrijblijvende offerte informatie aanvraag graag tegemoet.

Schilders offerte aanvragen

Andere artikelen in ons schilders blog

Ook interessant on te lezen

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.