Home
| Latex

Latex

Latex verf : Uw complete gids

“Latexverf” komt voor op de blikken van veel verf. Maar wat is latex verf eigenlijk? Wat zijn enkele redenen waarom u latexverf zou willen kiezen boven andere soorten verf? En waar en hoe gebruik je latexverf op een juiste manier? We hebben een gids voor latexverf samengesteld die al jou vragen zult proberen te beantwoorden. Hoe meer u weet over latexverf voordat u begint met schilderen, hoe meer u er zeker van kunt zijn dat u de juiste keuze maakt.

Wat is latexverf?

Latex is een term die wordt toegepast op acryl, latex, vinyl of styreen verven op waterbasis. We noemen ze zo omdat ze ketens van door de mens gemaakte polymeren bevatten die werken als natuurlijke latex, als bindmiddelen dus.

Oorspronkelijk was latex de naam voor het sap van de Braziliaanse rubberboom. Sommige mensen noemen deze stof latexrubber. Nu ontwikkelen we dezelfde chemische verbinding in laboratoria. Rubber latex komt nooit voor in muurverf en latex, ook al is de naam wel latexverf.

Bindmiddelen in dir soort verf zorgt ervoor dat het er melkachtig uitziet voordat ze op de oppervlaktes worden aangebracht en drogen daarna uiteraard helder op.

Volgens Wikipedia word latexverf ook wel acrylverf genoemd.

Veiliger en groener

Latexverf is vaak een betere keuze voor het schilderen van uw huis in de regio Limburg. Het is veiliger om te gebruiken omdat het minder schadelijke chemicaliën bevat dan olieverf. Het geeft ook minder schadelijke dampen af tijdens het drogen.

Nadat het is gedroogd, is latexverf relatief veilig. Latex is ook een betere keuze voor het milieu. U kunt ongebruikte latexverf eigenlijk recyclen! Hoewel de meeste recyclingcentra’s hiervoor een vergoeding vragen, is het wel de moeite waard. Of je kunt de latexverf gewoon laten drogen en de verf dan weggooien. De verf kan daarna prima worden gerecycled. Als je het wilt bewaren voor later gebruik kan dit natuurlijk ook en dat is prima.

Hoe en waar latexverf te gebruiken

Latexverf is geweldig voor verf klussen binnen en buiten. Na het drogen is het goed reinigbaar met water en zeep

Ook al is latexverf veiliger in gebruik van olie, zorg er toch altijd voor dat de ruimte goed geventileerd is. Latex verf word veelal gebruikt op muren en plafonds omdat het zo super goed dekkend is.

Voordat er begonnen kan worden met het schilderen moeten we eerst de muren en plafonds reinigen, waarna we ze in de primer kunnen zetten, hiervoor gebruiken wij een primer op latex basis. Indien nodig word er na het drogen een tweede laag aangebracht na ongeveer 4 uur.

Brain Schoenmakers van Bs Schilderwerken is een man die geweldig werk levert door de verschillende verf producten op oliebasis en latex basis goed aan u uit te leggen.

Voordelen van latexverf

  • Latexverf is goedkoper dan muurverf en gemakkelijk te vinden. Je vind latex in allerlei kleuren en afwerkingen in bijna elke verfwinkel of bouwmarkt.
  • Het is minder giftig dan muurverf. Op chemicaliën gebaseerde muur verven geven dampen af ​​die verven op waterbasis niet afgeven.
  • Latex verven bieden een goede dekking in minder lagen als u een groot meubelstuk schildert.
  • Latexverf droogt dan acrylverf, hoewel het lang duurt voordat ze uitgehard zijn.
  • Verf op waterbasis bevat minder vluchtige organische stoffen (VOS) die slecht zijn voor het milieu.
  • Latexverf is goed reinigbaar, er zijn zelfs verven die je goed kunt schrobben.

Nadelen van latexverf

  • Latex verven van lage kwaliteit zijn gevoelig voor schilferen. Ze zijn een prima optie als u op zoek bent naar een goedkope manier om kleur toe te voegen aan een accentstuk, maar latexverf van lage kwaliteit zal bij veel gebruik niet goed standhouden.
  • Latexv erven zijn niet zo goed bestand tegen de zon en water als acrylverf.
  • Het is belangrijk om meubels te schuren en te primen voordat u latexverf aanbrengt . Latexverf hecht zich aan de oppervlaktelaag van meubels , dus het zal schilferen en krassen als het meubilair niet goed wordt voorbereid.
  • Latexverf is niet erg elastisch. Het kan afbladderen op houten tuinmeubelen , die uitzetten en krimpen door temperatuur en water. Acrylverf is een betere optie voor hout dat buiten zal staan.

U moet rekening houden met de afwerking van latexverf wanneer u verf kiest voor uw woning. Matte latex verven houden niet erg goed bij gebruik matte muurverf daar in tegen wel. Hoogglans latexverf is het meest duurzaam maar vertoont ook elke imperfectie. Ergens in het midden zal het meest praktisch oplossing liggen. Hier is de vuistregel: een satijnen of half glanzende latexverf is de beste keuze voor de meeste woningen .

Alles wat u moet weten over verf

Het schilderen van muren , plafonds en de buitenkant van een huis zijn enkele van de meest populaire doe-het-zelf klussen van huiseigenaren. Hoewel bijna iedereen van tijd tot tijd schildert, hoeveel mensen weten nu echt wat ze kopen en toepassen ? Wat is nu de beste latex flexa of histor ? ik wil wit is dat ral 9010? en wat moet je weten als je latex muurverf koopt. Hoeveel latex muurverf heb je nodig ? Is de latex verf van €7 per 2,5 liter net zo goed als de verf van €35 per 10 liter? En hoe zit het met latexverf en verf op oliebasis? Of primer ? betaal ik niet te veel per liter ? dit zijn verschillende soorten vragen die u krijgt als u begint aan een schilder klus, daarom is het misschien verstandig een professionele schilder in te schakelen zoals Brain Schoenmakers van Bs Schilderwerken, Ik heb namelijk op al deze vragen direct het antwoord voor u! Vraag nu direct een offerte aan via onze website voor uw schilder werkzaamheden en kom met mij in contact, en wie weet kunnen we een leuke korting afspreken.

Wij zien uw vrijblijvende offerte informatie aanvraag graag tegemoet.

Schilders offerte aanvragen

Andere artikelen in ons schilders blog

Ook interessant on te lezen

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.