Home
| Moet u eerst trimmen of muren verven?

Moet u eerst trimmen of muren verven?

Bij het schilderen van een kamer kan dit een grote beslissing zijn, is de ene manier beter dan de andere?

Hoewel we zouden willen dat er één eenvoudig antwoord was, is dat niet zo. Maar we zouden elke mogelijkheid doornemen van wat te doen voor het beste resultaat.

Een kamer schilderen, vooral als beginner, is een enorm project, het kost planning, tijd en zelfs wat geld. Dus uiteindelijk wil je natuurlijk dat het er geweldig uitziet. Tijdens het proces kunt u te maken krijgen met ontberingen of zelfs stress.

Zo…

In dit artikel zullen we elke situatie bespreken en wanneer we eerst trimmen of muren kunnen schilderen.

Laten we erop ingaan!

Moet u eerst verven?

Deze vraag hangt volledig af van uw situatie. Dit zijn de meest voorkomende momenten waarop u eerst moet trimmen:

  • Als de kamer in aanbouw is
  • Als je tape gebruikt
  • Als u geen tape gebruikt

Om het nu minder verwarrend te maken: als u tape gebruikt, is het logisch om de plaatsen af ​​te plakken waar u geen verf op wilt krijgen. Met gladde randen is trim veel gemakkelijker om tape aan te brengen in vergelijking met de muur.

Als u geen tape gebruikt, bijsnijden is veel gemakkelijker om zowel af te plakken als “in te snijden”. Dit is perfect voor degenen die geen fan zijn van tapen en liever uit de vrije hand gaan. Het is veel gemakkelijker om in te snijden als je de borstel kunt uitspreiden.

Het is het beste om de trim eerst te schilderen als de kamer in aanbouw is. Dit komt omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over rotzooi. Het zal ook het gemakkelijkere deel (de muur) voor het laatst verlaten.

Moet je eerst de muur schilderen?

In sommige gevallen is het misschien beter om eerst de muur te schilderen. Dit zijn de beste situaties om als eerste de muur te schilderen:

  • Onmiddellijke tevredenheid
  • Ongeschoolde helpers
  • Niet toegewijd aan de muurkleur

Het kan moeilijk zijn om geduldig te blijven, vooral als het erom gaat je huis eindelijk te laten schilderen. Dit is de belangrijkste oorzaak van het eerst schilderen van de muur. Is het het waard?

Dat is aan jou.

De tweede reden zijn de ongeschoolde helpers. Het is niets tegen je helpers, maar het schilderen van een kamer of muur kost veel tijd en toewijding, maar nog belangrijker; vaardigheid.

De beste reden om eerst uw muren te schilderen, is om te weten of u van de kleur houdt. Omdat muren de grootste verandering zijn, is het belangrijk dat u er blij mee bent. Door eerst de muur te doen, kun je snel beslissen of je het leuk vindt of niet.

Extra tip: het is het beste om indien mogelijk zowel de sierlijsten als de plinten vóór de installatie te schilderen.

Waarom?

Het is om een ​​paar redenen het is een stuk eenvoudiger om deze van tevoren te schilderen. De eerste reden zou zijn dat je niet gebogen bent over typen om elk hoekje en gaatje te krijgen. In plaats daarvan kun je ze gewoon op zaagpaarden zetten en ze comfortabel schilderen.

De volgende reden zou zijn dat het er veel mooier uit zal zien met gelijkmatigere jassen.

In plaats van te schilderen in een ongemakkelijke of ongemakkelijke houding. U krijgt het snel en tijdig voor de installatie gedaan. Zodra de theorie in de muren is genageld, hoef je alleen nog maar de spijkergaten te vullen met kit of houtvuller en ben je klaar om te gaan.

Laatste gedachten:

Hoe het schilderen van een kamer, de vraag “moet ik eerst de bekleding of de muren schilderen” kan een goed idee zijn. Maar de waarheid is – het is helemaal aan jou.

Er zit geen wetenschap achter die beter is, het is allemaal gewoon persoonlijke voorkeur.

Als het enigszins mogelijk is, is het het beste om trimmen of plinten vóór het project te schilderen. Dit zorgt voor comfortabelere verf, hogere kwaliteit en een betere algehele look.

Dus of u nu beslist met trimmen of eerst muren, neem zeker de tijd. Kijk uiteindelijk terug en prijs jezelf voor het geweldige werk dat je hebt verricht.

Wij zien uw vrijblijvende offerte informatie aanvraag graag tegemoet.

Schilders offerte aanvragen

Andere artikelen in ons schilders blog

Ook interessant on te lezen

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.