Home
| Muren en plafonds schilderen

Muren en plafonds schilderen

Stapsgewijze handleiding

Als het gaat om het schilderen van een kamer, kan er een wilde mix van emoties zijn. Van super enthousiast over de nieuwe look tot de stress van “hoe in vredesnaam schilder je dit?”

Als dat gevoel maar al te vaak voorkomt, dan heb je geluk, want we hebben een stapsgewijs proces samengesteld om een ​​hele kamer op de juiste manier te schilderen

Dus van de muren tot het plafond bedekten het allemaal!

Het is belangrijk om een ​​paar voorbereidende werkzaamheden in gedachten te houden die een wereld van verschil zullen maken. Het kan ook uw tapijt of hardhout redden van een druipend plafond. Wel, vertel meer over dit deel in het gedeelte “Bereid je kamer voor”.

Genoeg geklets, laten we er meteen in duiken!

Benodigde spullen

  • Verfroller
  • Verfbak
  • Schilders Tape
  • Plamuurmes
  • Verf

Als het goed is heb je al een ral kleur gekozen die jij op je muur of plafond wilt hebben.

Deze stap is belangrijk om als eerste te doen om de motivatie en opwinding tijdens het project te behouden.

Als het gaat om het kiezen van de “perfecte kleur”, zijn er veel bronnen om af te rekenen. Enkele van de gemakkelijkste zijn Google en Pinterest. Deze geven een goede weergave van hoe de verf en de kamer eruit zullen zien.

Je moet ook in gedachten houden voor welke look je gaat. Wil je een warme of koele tint? Neutraal of verzadigd?

Het is ook belangrijk om de verf af te stemmen op de meubels in de kamer.

Zorg ervoor dat je een paar voorbeelden van de ijzerhandel haalt als je tussen een paar kleuren vastzit.

Bereid de kamer voor

De volgende stap zorgt ervoor dat het project een stuk soepeler en sneller verloopt met minder rommel.

De allereerste stap is om ervoor te zorgen dat je een valdoek hebt om de hele vloer te bedekken. Dit is een noodzaak, want je gaat eerst het plafond schilderen en er kan snel een beetje druipen.

Het is ook belangrijk om alle stopcontacten, trimmen enz. Af te plakken waarvan u niet wilt dat de verf erop komt.

Op dit punt kun je beginnen met het primen van de muren, dit kan 1-3 lagen duren, afhankelijk van hoe donker de vorige kleur eerder was.

Verf het plafond

Het plafond is het eerste deel dat u schildert. Het vereist meestal niet zoveel verf, omdat plafonds meestal wit zijn.

Het belangrijkste doel is om het een beetje op te fleuren.

Voor het schilderen van het plafond is een roller met een verlenging nodig, zodat u het plafond goed kunt bereiken. Het is het beste om in secties te werken, dit bespaart u uitputting.

In de meeste gevallen ben je na één laag klaar met het plafond, maar als je denkt dat het een andere laag nodig heeft, is het beter om het meteen te doen in plaats achteraf.

Schilder de muren

De muren zullen een beetje gemakkelijker zijn omdat ze recht voor je gezicht zijn. Maar het vereist ook meer jassen en aandacht voor detail.

Op dit punt moeten de muren al zijn geprimed en het enige dat nodig is, zijn 1-3 lagen op basis van uw kleuroptie.

Voor donkere kleuren zijn meer lagen nodig en voor lichtere kleuren niet zoveel.

Nadat de eerste laag is aangebracht, doet u een stap achteruit en bepaalt u of er nog een laag nodig is. Als je het donkerder wilt, breng dan nog een laag aan.

Laatste gedachten

De waarheid is dat het schilderen van het plafond en de muren niet zo eng is als het lijkt. Er kunnen soms wat problemen zijn, maar hoe meer je gaat, hoe meer je leert!

Het schilderen van een kamer kan vermoeiend zijn, dus wees voorbereid. Houd er ook rekening mee dat er ventilatie moet zijn zoals een open raam, anders kunnen de verfdampen u negatief beïnvloeden.

Nu je weet hoe je een kamer moet schilderen, is het tijd om aan het werk te gaan, volg alles stap voor stap en je zult eindigen met een geweldige kamer!

Wij zien uw vrijblijvende offerte informatie aanvraag graag tegemoet.

Schilders offerte aanvragen

Andere artikelen in ons schilders blog

Ook interessant on te lezen

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.