Home
| Tips om behang te verwijderen

Tips om behang te verwijderen

Behang eraf halen tips (de makkelijke en snelle manier)

Laat me raden … Je bent hier omdat je wilt weten hoe je behang verwijdert.

Het verwijderen van behang is een veilige manier om uw huis weer tot leven te brengen en te moderniseren. Of het nu wordt vervangen door een nieuw, modern ontwerp of u besluit gewoon de muur te schilderen. Uiteindelijk moet dat oude, verouderde behang verdwijnen.

Waarom zou u behang verwijderen?

Allereerst kun je over behang verven? het simpele antwoord op deze vraag is NEE je kunt nooit zomaar behang kunnen schilderen, uiteindelijk zal dat behang gaan kreuken en uit elkaar vallen, waardoor je werk verpest wordt.

Dus om het jezelf gemakkelijker te maken, zal het op de lange termijn moeten verdwijnen.
Behang eraf halen en dan verven is de meest simpele vraag op waarom?

In de wereld van vandaag zijn de meeste achtergronden verouderd, dus door het te verwijderen, wordt een geheel nieuw canvas geopend om te schilderen of een bijgewerkte achtergrond te gebruiken.

Is het verwijderen van behang moeilijk?

Helaas is behang niet zo eenvoudig te verwijderen, het zal ook een enorme puinhoop opleveren. Het zal veel elleboogvet en tijd kosten, het goede is dat het bijna niets kost en wanneer het wordt verwijderd, heb je een gloednieuw canvas om een ​​statement mee te maken.

Hoewel praktisch gratis, zijn er een paar materialen die belangrijk zijn om het werk gemakkelijk en minder rommelig te maken.

Laten we er meteen aan beginnen!

Benodigde materialen:

 • Spuitfles
 • Behangafbijtmiddel
 • Schraper (plamuurmes)
 • Schilders Tape
 • Doek
 • Spons
 • Water
 • Zeep
 • Ladder

Tips om behang te verwijderen Stap 1: Bescherm vloer en stopcontacten

Tips om behang te verwijderen : Voordat u begint, is het belangrijk om eventuele stopcontacten af ​​te dekken met schilderslint om ervoor te zorgen dat er geen losse brokstukken naar binnen sluipen.

Een ander onderdeel dat u uren aan werk zal besparen, is door gewoon een hangdoek neer te leggen. De waarheid is dat het verwijderen van het behang een enorme puinhoop veroorzaakt.

Het komt niet allemaal in één keer los, het zullen overal honderden kleine stukjes zijn.

Dus als je een hangdoek onder je werkruimte legt, kun je het allemaal bundelen en in één keer weggooien. Zonder hangdoek, zul je voorovergebogen zijn om kleine stukjes behang op te pakken nadat je al hard hebt gewerkt om het van de muur te halen.

Het beschermt ook je vloeren, het behang wordt na het verwijderen nat en een beetje slijmerig.

Nu we de vloeren en stopcontacten hebben bedekt, is het tijd om aan de slag te gaan!

Tips om behang te verwijderen Stap 2: Wrik Behang omhoog

Er zijn veel verschillende soorten behang, maar ze zullen allemaal dezelfde techniek hebben als het gaat om het verwijderen. Om te beginnen wil je alle onderdelen die je kunt schrapen. Als je geluk hebt, komt het allemaal heel los, maar je moet wel veel geluk hebben.

De beste manier om de grootste brokken te krijgen, is door ze aan de randen los te wrikken. Als u dit doet, wordt het scheuren beperkt, maar als het behang enigszins nieuw is, wordt het erg lastig om in grote stukken te komen.

Oud behang zal gemakkelijker loskomen omdat het meer last heeft en de lijm niet zo strak kan blijven zitten.

Het kan helpen om de verschillende lagen behang te kennen, dus hier is dat:

 • Buitenste laag (vinyl)
 • Zelfklevende laag
 • Muur

Het is zo simpel, maar zorg ervoor dat u bij het gebruik van de schraper niet in de muur prikt. Dit kan de gipsplaat verknoeien.

Voor de meeste van deze projecten moet je de Score & Scrape-strategie volgen.

Tips om behang te verwijderen Stap 3: scoor en schraap behang

Deze strategie omvat een heetwateroplossing en een schraper. Om dit te laten werken, is het belangrijk om te weten wat alles zal doen, voor het beste resultaat.

De heetwateroplossing is om de lijm op te warmen, hierdoor komt het papier een stuk gemakkelijker omhoog. Het grootste probleem is dat sommige wallpapers eigenlijk waterdicht zijn en het water afstoten.

Dus wat is nu de oplossing?

 • Oplossing # 1 ⅓ huishoudazijn met ⅔ heet water
 • Oplossing # 2 ¼ wasverzachter tot ¾ heet water

De gemakkelijkste oplossing is heet water gemengd met een soort zeep. Alleen water gebruiken zal ook werken, maar de oplossing helpt de lijm te bestrijden en maakt het zelfs gemakkelijker om op te ruimen.

Het is slim om een ​​verstuiver te pakken, zodat er niet al te grote rommel is. Ongeacht wanneer u het behang nat maakt, kunt u het behang eraf schrapen. Opnieuw beginnen aan de randen werkt het beste.

U wilt licht gaan zodat u de gipsplaat niet doorboort.

Deze strategie geeft u duidelijke en snelle resultaten. Het zal je in een betere positie plaatsen, dus er is uiteindelijk niet zoveel lijm.

Tips om behang te verwijderen Stap 4: verwijder de resterende lijm

Nu het harde werk is gedaan, hoef je alleen nog maar de overgebleven lijm op te ruimen. De beste manier om dit te verwijderen, is door een van de bovenstaande oplossingen te gebruiken. Hier zijn ze weer:

 • Oplossing # 1 ⅓ huishoudazijn met ⅔ heet water
 • Oplossing # 2 ¼ wasverzachter tot ¾ heet water
 • Zeep met heet water

Met deze oplossingen raak je opgedroogde lijmresten behang verwijderen. Het is meestal het beste om in secties te werken, dit zorgt voor meer snelheid en kwaliteit.

Zodra de lijm is verdwenen, heb je je gloednieuwe muur om op te schilderen!

Laatste gedachten

Op dit punt zouden je muren schoon moeten zijn en klaar voor de volgende stap! Om alles opnieuw te bespreken, zijn de stappen om het gebied voor te bereiden met een druppeldoek en zorg ervoor dat je de stopcontacten bedekt met schilderslint.

Vanaf daar kun je beginnen met het wegschrapen van het behang, maar als er problemen zijn, voeg dan de oplossing toe en deze zou moeten verschijnen.

Daarna schraapt het gewoon de lijm weg!

Wees voorbereid op veel werk, het zal veel elleboogvet en tijd kosten, maar uiteindelijk heb je een nieuw canvas voor het volgende project.

Hoewel het een beetje werk is, is het verwijderen van behang zeker een doe-het-zelf-klus voor binnenschilderwerk als je de juiste instructies volgt.

Je bent perfect voorbereid om te beginnen met schilderen of het bijwerken van het behang. Ongeacht de keuze, het is een geweldige manier om je huis lichter te maken of jezelf uit te drukken.

Wij zien uw vrijblijvende offerte informatie aanvraag graag tegemoet.

Schilders offerte aanvragen

Andere artikelen in ons schilders blog

Ook interessant on te lezen

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.