Home
| Trap verven

Trap verven

Ok, dus je hebt je muren en plafonds (en misschien zelfs je vloeren) geverfd tijd om de rollers op te hangen, toch? Mis! Misschien zie je een van de coolste plekken om verf toe te voegen over het hoofd: de trap! Als je een houten trap hebt, kun je het beste de trap opnieuw schilderen. En hoewel we dol zijn op een goede traploper (vooral met koperen hardware), is de trap verven een veel kosten vriendelijkere optie. Er is zelfs speciale trapverf op de markt die uitglijden voorkomt (welke je eigenlijk het beste kunt gebruiken) voor de prijs moet je het niet laten, je kunt ook besparen door normale trapverf te gebruiken.

Of je de trap nu eenvoudig zwart en wit wilt schilderen of een patroon wilt uitproberen, hier is hoe je de trap treden en stootborden kunt verven, en zeg nou zelf deze geschilderde trap (jouw) nieuwe trap is toch een plaatje.

Hierbij het stappenplan trap schilderen

Stap 1. Voorbereiding

Het schilderen van de trap hebben net als vloeren mogelijk wat meer voorbereidend werk nodig, omdat ze zoveel meer grip krijgen (letterlijk) dan muren is het verstandig om de voorbereiding goed uit te voeren voordat je de trap gaat schilderen, wil je je trap grondig schoonmaken (ontvetten) en goed schuren.

Het verwijderen van beschadigingen aan de trap is noodzakelijk voor een strak en het beste eindresultaat!

Stap 2. Grondverf

Omdat de trap waarschijnlijk behoorlijk wat slijtage zal krijgen, is het aanbrengen van een juiste en goede grondverf de sleutel bespaar hier niet op. zet de gehele trap in de grondverf en laat het goed drogen voordat je begint met het aanbrengen van de top lak verflaag.

Stap 3. Schilderen van de trap

Dit is het moment om te beslissen hoe je de trap eruit wilt zien. Denk je aan een simpele, enkele lak kleur? Zo ja, ga dan aan de slag.

Laat je niet verleiden om dikke verflagen aan te brengen op de trap, de dekking en droogtijd zal veel langer duren als je een paar dunne lagen schildert in plaats van een dikke laag. Wacht tot elke laag volledig droog is voordat u de volgende aanbrengt streef naar minimaal twee verflagen, er kan meer verf nodig zijn.

Stap 4. trap te schilderen welke verf

Als je eenmaal je patroon hebt bepaald, is het tijd om te schilderen. Als je je zorgen maakt dat je geschilderde trappen glad zijn, dan kun je wat gruis aan de verf toevoegen om hem een ​​beetje textuur te geven. Meng dat gewoon met de kleur die u kiest en schilder zoals normaal. Zorg ervoor dat u uw trap volledig laat drogen (tenminste ‘s nachts, idealiter 24 uur) voordat u erop gaat lopen.

Trap schilderen: veelgestelde vragen en tips

Wat voor soort verf moet ik gebruiken?

Gebruik voor de treden en rails een veranda alleen de beste trapverf. Breng voor de eerste laag primer aan met de door u geselecteerde kleur. Ik koos voor lage glans in plaats van glanzend om minder stof te laten zien en minder glad te zijn.

Welk voorbereidend werk moet ik doen?

Begin met licht schuren en veeg het vervolgens af met een vochtige microvezeldoek.

Zorg ervoor dat je schilderstape gebruik om alles netjes af te plakken voordat je de trap begint te schilderen en berg je gebruikte spullen netjes op.

In welke volgorde moet ik schilderen?

Ik deed eerst de stappen omdat ik niet wilde dat de blote planken versleten raken terwijl ik aan de meer tijdrovende trap treden werkte (en het gaf me het gevoel dat ik wat sneller vooruitgang maakte).

Begin met de witte kleur verflaag op de stootborden.

Breng vervolgens de donkere verf op de treden aan. Timing is hier de sleutel u moet de loopvlakken tussen de lagen minimaal 8 uur de verf op de trap laten drogen. Ik ontdekte dat 2 verf lagen de trap goed bedekten.

TIP: Verf om de twee loopvlakken totdat ze volledig zijn, wissel dan en doe de anderen.

Ga dan verder met de witte verf op de spindels. Zet je favoriete muziek op en ga ervoor. Het zal een tijdje duren.

TIP: zorg ervoor dat u een oude handdoek of doek over de trap legt terwijl u de spindels schildert om spatten te voorkomen.

Als de trap af is, geef je jezelf een schouderklopje. Of nog beter, trakteer uzelf op een lekker drankje.

Plak vervolgens de bovenkant van elke spil vast en schilder de rails en palen.

En tot slot, ga terug naar uw werkzaamheden om een ​​kleine bijwerking uit te voeren als dat nodig is.

Wat is de beste manier om de trap schoon te maken nadat ze zijn geverfd?

Ik ontdekte dat het snel afvegen met vochtige microvezeldoeken veel beter werkt dan mijn steelstofzuiger. Het is sneller en gemakkelijker! Dat was een onverwachte bonus.

Hoe goed houdt de verf het bij normaal gebruik?

Het is op dit moment moeilijk te zeggen, aangezien ik net het trapverf project net heb voltooid, maar de schilder stappen zijn ongeveer een maand geleden gedaan met slechts twee lagen, de trapverf houd het tot nu toe prima vol. Ik laat het je weten als dat verandert.

Hoe lang duurde het?

Ik zal niet tegen je liegen. Het kostte wat uren en een aanhoudende houding wint:

  • 14 treden: ongeveer 1 ½ uur
  • 15 stootborden: ongeveer 1 ½ uur
  • Leuningen: ongeveer 2 uur

Voeg ook wat extra tijd toe voor het afplakken en bijwerken. Ja, dat is veel uren die hierin gaan zitten, maar (nu het voorbij is) De trap schilderen zeker de moeite waard. Dus iemand anders wil dit proberen? Zijn er vragen die ik nog niet heb beantwoord? Vraag maar raak! ook voor het gratis aanvragen van offertes kunt u bij ons terecht via ons e mail adres

Wij zien uw vrijblijvende offerte informatie aanvraag graag tegemoet.

Schilders offerte aanvragen

Andere artikelen in ons schilders blog

Ook interessant on te lezen

BS schilderwerken

Binnen en buitenschilderwerken in Landgraaf

Bs schilderwerken is een schildersbedrijf van generatie op generatie. U kunt van ons een persoonlijk advies verwachten, met goede verstand van zaken. Bij ons kunt u terecht voor alle binnen schilderwerken werkzaamheden en alle buiten schilderwerken werkzaamheden groot en klein.